Website Logo

WE GOT SOMETHING TO SAY
ABOUT COFFEE


Ο όρος Speciality Coffee χαρακτηρίζει έναν premium και υψηλής ποιότητας καφέ. Αυτός ο εξαιρετικής ποιότητας καφές χαρακτηρίζεται από το μοναδικό άρωμα, την ξεχωριστή γεύση και προσωπικότητά του. Διαφέρει και είναι ποιοτικά ανώτερος από τα συνηθισμένα χαρμάνια της αγοράς που καταναλώνουμε καθημερινά.

Για να ονομαστεί ένας καφές Speciality, οι κόκκοι του θα πρέπει να έχουν ακολουθήσει τις υψηλότερες προδιαγραφές όσον αφορά όλα τα στάδια επεξεργασίας τους - ξεκινώντας από τον καρπό του καφεόδεντρου μέχρι να φτάσει στο φλιτζάνι που σερβίρετε στον καταναλωτή. Οι κόκκοι έχουν μεγαλώσει σε συγκεκριμένες περιοχές με ιδανικό κλίμα, ενώ ο πράσινος καφές έχει επεξεργαστεί και αποθηκευτεί καταλλήλως, όπως επίσης έχει καβουρδιστεί και παρασκευασθεί τέλεια.

blog-post
Η Arabica και η Robusta, οι δυο κυριότερες ποικιλίες καφέ, παρότι συνδυάζονται αρμονικά στα περισσότερα blends, έχουν 5 σημαντικές ...
blog-post
Τι θα χρειαστείτε:
 
Μία συσκευή Hario v60 dripper
Χάρτινα φίλτρα v60
Μία ζυγαριά (κατά προτίμηση με ενσωματωμένο χρονόμετρο)
Ένα μύλο άλεσης (strongly recommended)
Ένα Βραστήρα ...
blog-post
Η παρασκευή του espresso που θα ικανοποιήσει ακόμα και τους πιο απαιτητικούς λάτρεις του καφέ είναι μια ολόκληρη επιστήμη. ...
blog-post
Ο όρος Speciality Coffee χαρακτηρίζει έναν premium και υψηλής ποιότητας καφέ. Αυτός ο εξαιρετικής ποιότητας καφές χαρακτηρίζεται από το μοναδικό ...
blog-post
Κατασκευασμένο από γυαλί στην Ιαπωνία από τον οίκο Hario και βραβευμένο για καλύτερο βιομηχανικό σχεδιασμό το Filter in Bottle, αποτελεί ...
blog-post

Σχεδιάστηκε το 1929. Ίσως η πιο απλή χειροκίνητη συσκευή για παρασκευή καφέ φίλτρου και τσαγιού. Η εκχύλιση επιτυγχάνεται με πίεση ...

blog-post

Σχεδιάστηκε το 1941. Συγκαταλέγεται στη συλλογή του Μουσείου σύγχρονης τέχνης της Νέας Υόρκης λόγω του σχεδιασμού του. Χρησιμοποιείται για παρασκευή ...

blog-post

Σχεδιάστηκε το 2005. Χρησιμοποιείται τόσο για παρασκευή καφέ φίλτρου όσο και για espresso (ανάλογα με τη συνταγή). Η εκχύλιση επιτυγχάνεται ...

blog-post

Μία από τις πιο γνωστές και απλές μεθόδους εκχύλισης καφέ φίλτρου που ανακαλύφθηκε στις αρχές του 20ου αιώνα στη Γερμανία. ...

blog-post
Το εργοστάσιο καφέ Kavutiri είναι απλωμένο σε ένα υψόμετρο 1750m πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας ,στις ευρύτερες πλαγιές της ...
blog-post
Η Huila,περιοχή στην οποία καλλιεργήται αυτός ο καφές , αποτελεί ένα απο τα 32  τμήματα στα οποία χωρίζεται η Κολομβία ...